Deixa la teva empremta al
cor de la Sagrada Família

Treballs de restauració

L’orgue requereix d’un repàs a fons per deixar-lo en les millors condicions.
Aquestes tasques s’han confiat al orguener Albert Blancafort i el seu equip amb l’assessorament de l’organista titular de la Sagrada Família, el mestre Juan de la Rubia. Els treballs de restauració inclouen les tasques següents:

Instal·lació d’un nou motor. L’actual és antic i sorollós, i està muntat en una habitació contigua. Es posarà dins o darrere de l’orgue en una caixa insonoritzada.

Restauració íntegra de les manxes, acordions i manxetes. Ajust del secret per a controlar traspassos, moviments de corredores i restauració de les membranes.

Neteja i ajust de les peces mecàniques com les escaires, les varetes i les reduccions, i nodriment de les parts de fusta que presenten un aspecte molt ressec.

Recuperació del blanc dels teclats, que s’han esgrogueït, poliment dels sostinguts i neteja de les guies.

Ajust de la mecànica, del joc dels eixos als teclats, molinets i escaires. Revisió de les baletes de cuir i les guies del barnillatge.

Neteja del moble per a treure la pàtina de pols i brutícia acumulada, neteja del logotip de la consola i cobriment de forats d’antigues instal·lacions. Restauració de la consola.

Nous tubs de la façana, que van ser sostrets durant la Guerra Civil i posteriorment restituïts per tubs de zenc, de més baixa qualitat.

Nou cos de pedal amb tres registres independents: Soubasse 16’, Flûte 8’ i Basson 16’, amb un total de 90 tubs de grans dimensions instal·lats en un cos independent darrere de l’orgue.

Repàs d’harmonització, restauració dels tubs de fusta, restitució del registre Fagot-Oboè.

Nova instal·lació elèctrica que cal adequar a la normativa vigent, quadre general amb proteccions, il·luminació de la consola i l’interior. Nou interruptor d’accionament del motor.

Descarregar Descarregar resum del projecte

Segueix-nos a Instagram Segueix-nos a Instagram

Neteja del moble
Neteja i ajust de les peces mecàniques
Ajust de la mecànica